Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Svenska byggare tog brons i Euroskills

Publicerad: 5 december 2016, 11:50

Bild 1/3  Vahik Bedrosian, expert betong, med två av de tävlande.

Foto: Euroskills

Murare och VVS-montör gjorde bäst ifrån sig.


Ämnen i artikeln:

Euroskills 2017Daniel Carlberg

Den 1-3 december tävlade cirka 500 yrkesverksamma från 28 länder i 35 olika yrken på Yrkes-EM, Euroskills i Göteborg. Det blev sex medaljer till Sverige, varav två till elever inom samhällsbyggnad. Daniel Carlberg från Ytterby tog brons i murning.

– Helt otrolig känsla det här. Det har varit väldigt tuffa dagar, men det har flutit på bra så jag hoppades att jag låg i toppen. Nu blir det att fira med laget hela natten och smälta det här, sade Daniel Carlberg efter vinsten.

Även Patrik Eriksson, VVS-montör från Vansbro, tog ett brons.

– Det känns jättebra, jag trodde inte att jag skulle nå pallen. Jag gjorde några misstag under första dagen som jag trodde skulle hänga i. Men nu känns det otroligt, jag har kämpat så hårt för detta. Det känns grymt, säger Patrik Eriksson.

Oskar Johansson blev med sin femteplats bäst i Norden och fick en hedersmedalj.

Under tävlingsdagarna har 74 736 besök gjorts på Euroskills. Antalet besökare beräknas till cirka 65 000. Av besökarna hade 34 000 skolelever föranmält sig.

WorldSkills Sweden är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och staten via Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.