Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Uppsalas konserthus tävlar i Spanien

Publicerad: 1 augusti 2008, 09:29

När det är dags för World Architecture Festival i Barcelona är flera svenska byggnader uttagna. Till dem hör Uppsala Konsert & Kongress och Kalmar konstmuseum.


Uppsala Konsert & Kongress tilldelades Stora Samhällsbyggarpriset i slutet av maj i år. Byggnaden fick lovord både för sin arkitektur samt byggherrens, entreprenörens och arkitektens sätt att samverka under byggprocessen. Nu står det klart att konserthuset, som ritats av Henning Larsen, även kommer att tävla i World Architecture Festival i Barcelona i slutet av oktober.

Uppsalas nyaste konsertscen kommer inte att åka ensam till Spanien. Flera andra svenska byggnadsverk deltar också i tävlingen. I samma klass återfinns även Kalmar konstmuseum som ritats av Tham & Videgård Hansson Arkitekter.

I klassen shopping är Gert Wingårdhs varuhus K:fem i Vällingby uttaget. I klassen Natur återfinns gotländska fritidshuset Juniper House som ritats av ägarna Hans Murman och Ulla Albers.


Läs mer:
www.worldarchitecturefestival.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.