måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Vinnare av Byggopus prisades under galakväll

Publicerad: 27 mars 2017, 18:48

Andréas Larsson från Högskolan i Borås och Johan Nilsson från SLU tog emot sina priser av Ola Månsson, Sveriges Byggindustriers avgående vd.

Foto: Johanna Åfreds

Nu är prisregnet i gång på Årets Bygge-galan. Först ut att prisas var vinnarna i Byggopus - tidningen Byggindustrins tävling om bästa examensarbete.

Ämnen i artikeln:

ByggOpus

Vinnare i klassen 15 högskolepoäng var Andréas Larsson från Högskolan i Borås med arbetet ”Arbetsmiljö och säkerhet – utstationerade arbetstagare på byggarbetsplatsen”. I sitt arbete konstaterar han att utstationerade arbetare löper ökad risk för att drabbas av arbetsskador och ställer frågan: Vad kan göras?

-Det känns jättebra att få priset, kul att få uppskattning och att man kan bidra till utvecklingen, säger Andréas Larsson, som redan har fått jobb på Peab efter sin examen.

Samtidigt fick Johan Nilsson från SLU i Alnarp pris i klassen 30 högskolepoäng med arbetet ”Klimatanpassning med biofilter – utvecklingsalternativ för kvartersstadens gatumiljö”, Han har undersökt möjligheten att använda biofilter – växtklädda ytor -som hanterar dagvatten för att dämpa negativa effekter av exempelvis intensiva skyfall. Han jobbar nu vidare med dessa frågor på WSP i Malmö.

-Det är väldigt roligt att mitt jobb uppmärksammas. Särskilt eftersom arbetet mest handlar om vad som försiggår mellan husen och inte om byggnaderna i sig, säger Johan Nilsson.

Martina Strand Nyhlin

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev