Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Wallenstam får Ickevåldsfondens företagspris

Publicerad: 1 december 2009, 10:53

Wallenstam har emottagit Ickevåldsfondens företagspris för bolagets långvariga stöd till socialt inriktade frivilligorganisationer.


Priset är även en uppmuntran för ett målmedvetet och konstruktivt arbete för att minska risken för våld och skapa trygghet för de boende i Wallenstams bostadsområden.

– Ett pris som detta sporrar oss att fortsätta, det är ett kvitto på att det vi gör bidrar positivt till samhället, men det är i första hand de som utför arbetet på fältet som bör uppmärksammas, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Wallenstams sociala engagemang fokuseras till stor del på att stödja utsatta grupper eller grupper som står utanför samhället. Man stödjer även förebyggande insatser; såsom att bidra till ungdomsverksamhet och verka för trygghet och säkerhet i områden. Ett konkret exempel är Husby där Wallenstam förutom att sponsra en sommarfotbollsskola också arbetar med kvalitetshöjande åtgärder som entréer med skalskydd, upprustade gårdar och miljöer för att göra Husby till ett ännu tryggare och trevligare område.

Wallenstam stödjer även organisationer som Räddningsmissionen i Göteborg, Stockholms stadsmission, BRIS, Barn i nöd, Brottsofferjouren med flera.

– Alla vi medborgare och företag som har möjlighet har en skyldighet att på något sätt bidra till ett bättre samhälle, mindre våld och social utslagning, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Vice ordförande i Wallenstams styrelse, Marianne Nivert, var på plats för att ta emot Wallenstams pris.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.