Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mitt i krisen: Byggföretagen vill fokusera mer på klimatet

Byggfolk

Ökade byggkostnader, stigande räntor och en fortsatt osäkerhet kring cementförsörjningen gör att bygg- och anläggningsbranschen står inför en perfekt storm. I det läget väljer Byggföretagen lyfta hållbarhetsambitionerna med ökat fokus på klimatomställningen.


Skanska gör om i ledningen – han tar över affärsområden från Danielsson

På nytt jobb

Ståle Röd, i dag affärsområdeschef för Skanska Norge har utsetts till Executive Vice President och tar plats i koncernledningen. Förändringen innebär att han tar över ansvaret för flera affärsområden från bland annat högsta chefen Anders Danielsson.


Forsen satsar på att bli rikstäckande: Hämtar regionchef från WSP

På nytt jobb

Forsen lanserar en ny region för att satsa på norra Sverige och hämtar regionchefen från WSP.

Innehåll från Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan ger Johanna ett karriärlyft

Innehåll från Yrkeshögskolan


Expertsvar: Ekonomiska problem? Så ska du agera

Expertsvar Företagande

Börjar pengarna på bolagets konto sina? Riskerar man som vd att stå för bolagets skulder privat? Det svarar Erik Öhrskog, advokat och delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå, som är ny medarbetare i Byggindustrins expertpanel.


Lista: De är bäst och sämst på jämställdhet i toppen

Jämställdhet

Samhällsbyggarna med jämn könsfördelning i toppen har blivit fler sedan förra året, men tidigare toppbolag sjunker i rankningen när Allbright jämför jämställdheten i börsbolagen.
✓ 52 samhällsbyggare rankade. ✓Byggjättarna som klättrar ✓ Flera fastighetsbolag med noll kvinnor.


Tidigare Serneke-toppens nya uppdrag: ”Kände direkt att det här var ett spännande bolag”

På nytt jobb

Tidigare i år lämnade Daniel Åstenius Serneke efter 15 år i bolaget. Nu tar han sig an ett nytt uppdrag inom ett annat bolag – med siktet inställt på lönsam tillväxt och ett breddat erbjudande. För Byggindustrin berättar han om den nya rollen – och om vd-tjänsten som försvann och banade väg för nya möjligheter.


SJB:s vd om hur de klarar krisen: ”Största hotet mot vår verksamhet”

Affärer i byggsektorn

Materialpriserna har rusat, inflationen stiger och flera projekt har lagts på is. Men det är inte det största hotet som SJB i Dalsland upplever. I en stor intervju berättar vd Annika Andersson om: √ Utmaningarna i krisen √ hur du lyckas med generationsväxlingen √ Åtta tips: Så får du ett företag att växa


Serneke om varslet: "Berör tjänster inom hela organisationen"

Byggavtal & Löner

För andra gången på två år varslar Serneke ett hundratal anställda. De berörda medarbetarna finns inte bara i de verksamheter som ska läggas ner, berättar presschefen Johan Live.


Åsa Lindell om branschens klimatomställning: ”Proppen börjar gå ur”

Byggfolk

Med en gedigen meritlista i ryggen klev klev Åsa Lindell i början av hösten in som nationell projektledare för klimatomställning på Byggföretagen. Hon tror inte på skam som drivkraft och beskriver sig själv som en pessimistisk optimist i klimatfrågan.


Vd-jakten: Så hittar rekryterarna rätt chef – ”Bygg ställer särskilt höga krav”

Kompetensförsörjning

Psykologsamtal och bakgrundskoll av både vd-kandidat och anhöriga. Så kan en rekrytering till toppjobben i branschen se ut. ✓ Kontrollen: Betalningsanmärkningar eller tidigare dömd? ✓Experten: ”Kris kräver en annan typ av ledare”✓Så hittar du rätt ledartyp för ditt företag