Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Arbetsgivarna ger kurser i arbetsmiljöutbildning

Publicerad: 23 september 2009, 13:28

Sveriges Byggindustrier (BI) ska tillsammans med övriga företag inom Svenskt Näringsliv genomföra utbildning av byggarbetsmiljösamordnare.


– Olycksfrekvensen vid byggnadsarbete har under flera år varit nedåtgående, och vi vill förstärka den positiva trenden med denna utbildningssatsning, säger Björn Samuelson, arbetsmiljöexpert på Sveriges Byggindustrier, i ett pressmeddelande.

Den breda utbildningen kommer att erbjudas alla som kan tänkas beställa eller utföra byggnads- eller installationsarbete. Drygt 5 000 personer planeras få tillfälle att gå kurserna fram till nästa sommar, trots en kort förberedelsetid för kursanordnandet. Målgruppen beräknas i ett längre tidsperspektiv omfatta flera tiotusentals personer. För att alla ska hinna få en kursplats har Svenskt Näringsliv även begärt hos Arbetsmiljöverket att byggföreskriftens utbildningskrav senareläggs ett år.

– Särskilt glädjande är att också beställarsidan, i detta fall industriföretagen, är så positiva till att höja säkerheten vid de byggnadsarbeten som utförs på deras anläggningar. Även installationsföretagen deltar i satsningen, säger Björn Samuelson.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.