Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Arbetsmiljökunskap införs på alla civilingenjörsutbildningar

Publicerad: 15 december 2009, 12:39

Det ska bli obligatoriskt med arbetsmiljökunskap på schemat på landets civilingenjörsutbildningar. Det föreslår en statlig utredning.


Hösten 2008 tillsattes en utredning som skulle se över behovet av styrmedel på arbetsmiljöområdet. Syftet var att ta till vara arbetsmiljöns potential för ökad konkurrenskraft. Nu är utredningen klar och presenterar slutbetänkandet "Marknadsorienterade styrmedel på arbetsmiljöområdet".

Här föreslås att arbetsmiljökunskap införs i högskoleutbildningen, till att börja med obligatoriskt på civilingenjörs- och civilekonomutbildningarna. Dessutom vill man införa arbetsmiljökrav för den som lämnar anbud på en tjänst i en offentlig upphandling.

Utredningen föreslår också att obligatorisk redovisning av sjukfrånvaron i årsredovisningarna bör behållas. Bakgrunden är att utredningen om enklare redovisning har föreslagit att det kravet tas bort.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.