Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Avtal tecknat inom byggområdet : ”Avtalet viktigt för våra branschers kompetensförsörjning”

Publicerad: 3 augusti 2022, 12:55

Mats Åkerlind, vice vd och förhandlingschef på Byggföretagen.

Foto: Nicklas Thegerström

Byggföretagen, Maskinentreprenörerna och Seko har ingått branschvisa avtal om anställnings- och omställningstrygghet. ”Avtalet viktigt för våra branschers kompetensförsörjning, säger Mats Åkerlind, vice vd och förhandlingschef, Byggföretagen.


Ämnen i artikeln:

avtalsrörelseLOMaskinentreprenörernaSeko

I juni ingick Svenskt Näringsliv, LO och PTK ett huvudavtal om trygghet, omställning och anställningsskydd. Seko var då ett av LO-förbunden som valde att stå utanför avtalet. Nu har de ändrat sig.

- Seko har haft en lång intern process. Vi är glada över resultatet och tackar för ett gott samarbete. Förhoppningsvis kommer även Byggnads att framöver inse fördelarna med en anslutning, säger Mats Åkerlind, i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen mellan Byggföretagen, Maskinentreprenörerna och Seko innebär bland annat ökad rätt till vidareutbildning under arbetslivet och förbättrade anställningsskyddsregler.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.