Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Bemanningföretagen rensar i leden

Publicerad: 19 februari 2009, 14:29

Bemanningsföretagen kräver auktorisation av alla sina medlemmar. Det innebär att alla företag måste uppfylla tolv villkor för att få vara med i organisationen.


Från och med den 16 februari är alla medlemmar i arbetsgivarorganisationen Bemanningsföretagen auktoriserade.

Det innebär bland annat att de ska följa Bemanningsföretagens etiska regler, ha kollektivavtal, minst tillämpa Bemanningsföretagens allmänna leveransvillkor och omfattas av ansvarsförsäkring som skyddar kunderna vid eventuell skada.

Beslutet att alla medlemmar skulle vara auktoriserade fattades hösten 2007. Fram tills nu har speciella övergångsregler gällt för de som var medlemmar då beslutet fattades.

Organisationen har nu 259 auktoriserade medlemmar. 124 företag kommer att ansöka om auktorisation så snart de kan presentera sitt första årsbokslut. 60 företag har av olika anledningar valt att inte söka auktorisation. Totalt finns 383 medlemsföretag.

Alla företag granskas i samband med inträdet och därefter en gång om året. Företag inte uppfyller villkoren får inte vara kvar som medlem.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.