Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Branschfolk vill ha en egen arbetsförmedling

Publicerad: 17 mars 2014, 13:37

Företrädare för arbetsgivar-, bransch- och fackorganisationer vill att Arbetsförmedlingen får i uppdrag att utveckla en nationell arbetsförmedling för samhällsbyggnad.

Ämnen i artikeln:

arbetsmiljö

NML

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


I ett brev till Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) erbjuder undertecknarna sig att medverka i ett nationellt råd för att utveckla en sådan verksamhet, skriver Sveriges Byggindustrier i ett pressmeddelande.

Samhällsbyggnadssektorn sysselsätter fler än 500 000 förvärvsarbetare och kommer att behöva rekrytera i stor omfattning framöver. I dag är det dock många företag som väljer bort Arbetsförmedlingen på grund av dålig matchning. Därför behövs en nationell arbetsförmedling för samhällsbyggnad, liknande det som finns inom kultur och sjöfart.

De som skriver under brevet företräder Byggcheferna, VVS Företagen, Entreprenörföretagen, Glasbranschföreningen, Svenska Målareförbundet, Byggnads, Maskinentreprenörerna, Målaremästarna, Sveriges Byggindustrier, SEKO, Elektriska Installatörsorganisationen EIO, Svenska Elektrikerförbundet samt STD-företagen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev