tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Byggföretag får HBTQ-certifiering

Publicerad: 20 mars 2017, 13:03

Co-Pilot är byggsektorns första HBTQ-certifierade företag. De har certifierats av RFSL. Foto: Ludovic Bertron

Co-Pilot är byggsektorns första HBTQ-certifierade företag. De har certifierats av RFSL och arbetet är en del i att skapa en bra arbetsmiljö.

Ämnen i artikeln:

RFSLarbetsmiljöhbtq


Bygglogistikföretaget Co-Pilot har tagit ett första steg i arbetet med att ge anställda ökad kunskap om frågor gällande homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner, det vill säga HBTQ-frågor. Medarbetarna har deltagit i ett halvårs arbete och utbildning och företaget har även tagit fram en konkret handlingsplan.

– Det bästa med utbildningen är den ökade förståelsen för andras vardag. Allt är inte så självklart som jag har trott. Jag har lärt mig så oerhört mycket jag inte hade en aning om tidigare, säger Pinar Tektas, projektingenjör, som tror att utbildningen kommer att förändra Co-Pilot som företag och att respekten för andra blivit mycket större.

Co-Pilots värdegrund och framgång baseras på trygghet, mångfald och transparens, uppger företaget, så steget till certifiering var naturligt. Co-Pilot vill i och med sitt eget arbete med värdegrunderna också börja utmana branschen.

– Nu börjar ansvaret för det stora arbetet med att leva upp till den handlingsplan vi utformat, att hålla frågan levande och inspirera andra, menar Nils Johansson, Co-Pilots vd.

Det är RFSL som står för certifieringen av företaget.

– Det som varit extra roligt med att certifiera Co-Pilot, förutom att de är det första byggföretaget, är att det har funnits ett sånt stort engagemang. Engagemanget och nyfikenheten har varit genuint och det finns en stark vilja att förändra en bransch och en jargong. Det har också givit mig insyn i en helt ny bransch och hur den fungerar, berättar Rebecka Ericsson från RFSL.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev