Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Byggnadsarbetare i manifestation mot kriminaliteten

Publicerad: 25 maj 2022, 16:21

Under parollen Rädda jobben - stoppa kriminella byggföretag samlades medlemmar från Byggnads, Målarettan, El-ettan och Seko Stockholm, på Mynttorget i Stockholm för att protestera mot arbetslivskriminalitet och osund konkurrens i byggbranschen.

Foto: Mattias de Frumerie

På onsdagen samlades Byggnads medlemmar på Mynttorget i Stockholm i en manifestation mot arbetslivskriminalitet.


Ämnen i artikeln:

svartjobbarbetsmiljöutländsk arbetskraft

Under parollen Rädda jobben - stoppa kriminella byggföretag samlades medlemmar från Byggnads, Målarettan, El-ettan och Seko Stockholm, för att protestera mot arbetslivskriminalitet och osund konkurrens i byggbranschen. Manifestationen hade arrangerats av ett antal engagerade byggnadsarbetare som fått nog av den kriminalitet och osunda konkurrensen i branschen.

I en artikel i Byggindustrin säger Stefan Slottensjö, snickare på Skanksa och en av initiativtagarna till manifestationen.

– Jag har personligen jobbat med de här frågorna i 15 år. Det blir inte bättre. Tvärtom accelererar problemen. 

Läs hela artikeln här: Skanskamedarbetare: ”Kriminalitet förekommer på alla svenska byggarbetsplatser” 

Under parollen Rädda jobben - stoppa kriminella byggföretag samlas medlemmar från en rad fackförbund för att protestera mot den utbredda arbetslivskriminalitet och osunda konkurrens som plågar byggbranschen.

Bland talarna finns bland andra Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads, Johan Danielsson, bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister (S) och Ida Karkiainen, civilminister (S).

– Läget i branschen är akut och den här frågan måste högst upp på dagordningen inför valet. Våra medlemmar och ombudsmän möter arbetslivskriminaliteten dagligen och jag hoppas att det här initiativet från våra engagerade medlemmar kan ruska om politikerna ordentligt, sa Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

 

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.