Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

De kan prisas för sina arbetsmiljösatsningar

Publicerad: 23 februari 2021, 07:30

Ulrika Dolietis, vd för Håll Nollan. Foto: Ylva Sundgren

Nu är tre finalister utsedda till Håll Nollans årliga arbetsmiljöpris. Alla har på olika sätt framgångsrikt jobbat med att förändra beteenden och kulturer på sina arbetsplatser för att höja säkerheten och undvika olyckor.

Ämnen i artikeln:

Håll NollanPeab SverigeSkanskaarbetsmiljösäkerhet

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Håll Nollans arbetsmiljöpris delades ut för första gången 2019. Snart är det dags igen, då tre finalister har valts ut bland 22 nominerade.

LÄS MER: De fick Håll Nollans arbetsmiljöpris 2020

– Jag är glad över allt det arbete som pågår i branschen för en bättre arbetsmiljö. Alla nomineringar vi har fått in har varit väldigt bra på olika sätt och det har varit ett kul men tufft arbete att utse de tre finalisterna, säger Ulrika Dolietis, vd på Håll Nollan, i ett pressmeddelande.

Skanskas projekt Epic

Foto: Felix Sundback

Epic är ett projekt med två kontorshus på totalt 12 500 kvadratmeter och sex våningar som uppförts centralt i Malmö under en byggtid på 24 månader. Det är också det första projektet i Norden att certifieras enligt ”Well”, där fokus ligger på hälsa och välbefinnande för slutanvändaren, men där Skanska också tagit fasta på det under produktionsfasen. 

LÄS MER: Epic – pionjärprojekt inom återbruk och hälsa 

Ellevios säkerhetsprogram

Foto: Unn Tiba

Efter en tragisk dödsolycka 2016 sjösatte Ellevio ett omfattande säkerhetsprogram, både för att vända den negativa olyckstrenden men också för att som beställare ta möjligheten att visa om omtanke om all personal på arbetsplatserna, såväl egna anställda som entreprenörer. Programmet startade 2017 och löpte under fyra år.  

Peabs team för trafikanordningar

Foto: Peab

Teamet stöttar hela Peabs verksamhet med kunskap och kompetens kring säkra trafikanordningar. Trafikanordningsteamet tar med arbetssätt och erfarenheter över projektgränserna och hjälper till med att göra arbetsplatserna längs vägarna säkra.

Vem av de tre finalisterna som tar hem priset i år avgörs den 25 mars. 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev