Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

DHL:s kristeam hjälper krisdrabbade i Pakistan

Publicerad: 6 september 2010, 12:46

Frivilliga medarbetare i Disaster Response Team stöttar biståndsinsats på plats.


DHL har ett kristeam, Disaster Response Team (DRT), bestående av specialutbildad personal. Den 25 augusti skickade företaget fyra logistikexperter från teamet till Pakistans huvudstad, Islamabad, för att bygga upp en provisorisk lageranläggning för hjälpsändningar till de krisdrabbade översvämningsområdena i Pakistan.

Den utsända DRT-gruppen har ett nära samarbete med FN, och hanterar inkommande sändningar från FN:s World Food Programme och även hjälpsändningar från regeringar runt om i världen.

Då krissituationen i Pakistan uppskattas fortgå kommer DHL:s Disaster Response Team att arbeta med hanteringen av hjälpsändningar i upp till tre veckor. Under denna period kommer 20-25 DHL-medarbetare från olika avdelningar hjälpa till med att lasta av och lasta på varor för vidare distribution inom Pakistan.

DHL:s personal arbetar kostnadsfritt och hjälper dessutom till vid hanteringen av förnödenheter på Islamabads flygplats.

FN uppskattar att 800 000 personer i Pakistan isolerats genom de omfattande vattenmassorna, och att 1,2 miljoner hem har förstörts. Att distribuera varor till strandsatta invånare och människor på flykt är i dagsläget den största utmaningen.

Om DHL:s Disaster Response Team (DRT)
DHL:s globala DRT-nätverk omfattar tre arbetslag som företräder regionerna Asien, Latinamerika respektive Mellanöstern tillsammans med Afrika. Varje lag består av en personalpool på cirka 80 specialutbildade medarbetare på DHL, som– utöver deras vanliga yrke – har erbjudit sig att stå till förfogande vid humanitära krissituationer runt om i världen.

DRT kan infinna sig i ett krisområde inom 72 timmar, och kan bistå med hjälpinsatser i upp till tre veckor. Efter denna period beräknas internationella hjälpsändningar kunna hanteras av landets lokala myndigheter. (Uppgifter från DHL)

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.