fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Gympan väcker både kropp och knopp

Publicerad: 27 april 2016, 09:27

Strax före klockan 7 på onsdagsmorgonen samlades ett 100-tal Skanskamedarbetare på Sergels torg i Stockholm för lite morgongympa. Stretch and Flex är en del av Skanskas dagliga morgonrutin som man vill uppmärksamma särskilt under företagets pågående Safety Week.

Ämnen i artikeln:

safety weekmorgongympastretch and flexarbetsmiljö

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– Vi har vår årliga Safety Week den här veckan då vi har extra fokus på arbetsmiljö och vikten av att arbeta med att förebygga skador och olycksfall. Vår Stretch och Flex-gympa är ett bra sätt att förebygga förslitningsskador. Detta vill vi uppmärksamma och sprida på det här sättet, säger Annika Svensson, PR-ansvarig på Skanska.

Under Skanskas Safety Week som i år hålls den 25 april till den 1 maj har företaget en mäng aktiviteter som syftar till att lyfta arbetsmiljöfrågorna. Temat för året är daglig genomgång. Här ingår bland annat, vid sidan om rena säkerhetsföreskrifter, även hjärt- och lungräddning och olika föreläsningar om balans, hälsa och kost.

– Stretch and Flex är ett bra sätt att samla ihop folk inför dagen. Vi har alltid fokus på säkerheten, men Safety Week är ett sätt att ytterligare öka medvetenheten om de här frågorna och en signal om att vi tar frågorna på allvar, säger Annika Svensson.

Måns Klaman, skyddsombud på Sergels torg, som arbetar med att lägga spårvagnsspår längs med Hamngatan i Stockholm bland annat, är en av dem som kommit till morgongympan.  Han tycker att morgongympan har stor betydelse för få bort morgonstelheten.

Det tycker även hans kollega Magnus Ljungman.

– Det är en bra start på dagen, säger han.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev