Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Hon ska göra arbetsplatser säkrare

Publicerad: 9 oktober 2013, 12:07

Petra Flyborg är ny nationell projektledare för Sveriges Byggindustriers satsning ”En säker arbetsplats”. - Det ska bli otroligt spännande att få vara med i förändringsarbetet som ska göra bygg till en säkrare bransch, säger hon.


BI satsar 50 miljoner kronor under en femårsperiod på sitt fokusområde ”En säker arbetsplats”. Totalt kommer sju projektledare runtom i landet att jobba för BI: s räkning under åren som kommer, alla rekryteringar är inte klara än.

Petra Flyborg är sedan några veckor tillbaka anställd på BI:s kansli i Stockholm med uppdraget att vara nationell projektledare. Exakt hur arbetet kommer att läggas upp rent konkret är inte klart än, delvis eftersom Petra Flyborg nu ska dra upp de fortsatta riktlinjerna tillsammans med BI:s vd Ola Månsson och sina kollegor i regionerna.

– Jag hoppas att det kommer att bli en mix mellan besök på företag av olika storlek blandat med trycksaker och annat informationsarbete. Målet är att skapa ett självklart sätt att tänka, en attitydförändring, hos både arbetstagare och arbetsgivare, förklarar Petra Flyborg.

Petra Flyborg tar över efter kollegan Charlotta Gottschalk Dieden som nu fortsätter sitt arbete i Region Syd i Malmö, efter att ha arbetat med projektet sedan förra året. Petra Flyborg kommer senast från företaget ThyssenKrupp Elevator där hon arbetade med HR-frågor och marketing. Här ingick hon i ett ledningsteam för Norden med uppgiften att genomföra omstruktureringar, främst rekryteringar och avsked, i de nordiska länderna.

– Erfarenheten att driva ett förändringsarbete har jag med mig därifrån och det tror jag att jag kommer att få nytta av här, säger hon.

Mellan 2007 och 2011 arbetade Petra Flyborg på Bilfinger Bergers etapp vid bygget av Norra länken i Stockholm, där det som mest var 150 anställda ute på sajt. Petra Flyborg beskriver hur hon hanterade HR- och säkerhetsfrågor i tunneln, gick säkerhetsronder och höll säkerhetsgenomgångar på både tyska och engelska med de utländska arbetarna.

– Därifrån har jag min operativa erfarenhet. Det var otroligt spännande att vara ute i fält, se myllret och all energi på byggarbetsplatsen och se hur allt växte fram från den ena dagen till den andra, säger Petra Flyborg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.