Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsmiljö

Hyresgäster tryggare i sitt bostadsområde

Publicerad: 16 December 2010, 11:32

Både den personliga tryggheten och känslan av säkerhet mot inbrott i lägenheter och bilar har ökat. Detta uppger Hyresgästföreningen i en studie.


Landets hyresgäster känner sig tryggare i sina bostadsområden än de gjorde för fem år sedan. Det visar en riksomfattande undersökning som Hyresgästföreningen och AktivBo har genomfört.

Frågorna i undersökningen berörde både hur trygga hyresgästerna känner sig i sin boendemiljö, om de får hjälp när de behöver, hur de bemöts av fastighetsskötaren, om de är nöjda med telefon- och besökstider hos fastighetsskötaren, vilken information de får av värden och hur städning och renhållnings sköts.

63 procent tycker att boendekvaliteten är ganska eller mycket bra i förhållande till månadshyran. De som bor i allmännyttan är nöjdare än de som bor hos privata fastighetsägare, skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

– Generellt kan man säga att hyresgäster i allmännyttiga företag är mer nöjda än de som bor hos privata värdar. Och hyresgäster hos fastighetsägare med mindre än 200 lägenheter är mindre nöjda med kvaliteten på förvaltningen än övriga, säger Göran Svensson, utredare på Hyresgästföreningen.

Tre av fyra hyresgäster är nöjda med den generella kvaliteten på förvaltningen där de bor. Något fler, 82 procent, upplever att de blir tagna på allvar som kunder av dem som förvaltar deras bostäder.

– Hyresgästerna på orter där det inte är brist på bostäder upplever också att de har högre boendekvalitet, kommenterar Erik Högberg, VD på AktivBo.
Mest missnöjda är hyresgästerna med resultatet av fastighetsägarnas insatser för att hålla rent och snyggt, såväl inne som ute.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.