Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Installatör får böta 400 000

Publicerad: 11 mars 2019, 13:57

Elinstallatören Midroc Electro utförde ett arbete på hög höjd utan tillräckligt fallskydd. Nu belägger Arbetsmiljöverket bolaget med en sanktionsavgift på 400 000 kronor.


Under en inspektion på en byggarbetsplats i Göteborg sommaren 2017 märkte Arbetsmiljöverket att tre personer utförde arbete där tre personer arbetade från en saxlift. Fallhöjden var cirka fyra meter och fallskydd saknades vid sidan av saxliften.

Nu har myndigheten beslutat att Midroc Electro, där en av de tre personerna var anställd, ska betala en sanktionsavgift för den bristande säkerheten.

Summan, 400 000 kronor, är den högsta sanktionsavigften som kan delas ut och baseras på antalet sysselsatta på företaget. Enligt Bolagsverket har Midroc Electro 1 500 till 1 999 sysselsatta.

Sankitonsavgiften kan sättas ned om överträdelsen bedöms som ringa eller ursäktlig, men Arbetsmiljöverket har i detta fall inte funnit några skäl att sätta ned avgiften.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.