Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsmiljö

Lyckad satsning på systematiskt arbetsmiljöarbete

Publicerad: 14 juni 2016, 09:04

Det lönar sig att jobba systematiskt med arbetsmiljön. Den 6 juni firade återvinningsbolaget Ekokem 500 dagar utan frånvaro på grund av arbetsskada hos någon av företagets anställda och inhyrda entreprenörer.


Ekokem är ett nordiskt bolag för återvinning som erbjuder tjänster inom miljövård och materialeffektivitet. Ekokemkoncernen har en nollvision när det gäller olyckor både vad medarbetare och entreprenörer och högsta ledningen har arbetsmiljö och säkerhet som främsta prioritet. 2015 hade man klarat ett år utan skador och den 6 juni i år var man uppe i 500 skadefria dagar.

– Vår personals säkerhet är högsta prioritet och vårt mål är att ingen ska skadas av att arbeta på Ekokem. För att lyckas med att få ner olycksstatistiken så måste vi alla arbeta aktivt för att minimera riskerna i det dagliga arbetet. För att det ska ske så måste alla hjälpas åt att påminna varandra om att ta arbetsmiljöarbetet på allvar, säger Hanna Eriksen, EHSQ-chef för Ekokemkoncernen i ett pressmeddelande.

Genom att fokusera på risker och arbetsmiljön i det dagliga arbetet har företaget lyckats eliminera olyckor och skador. Man har även genomfört riktade säkerhetskampanjer kring specifika riskområden för att belysa och diskutera hur dessa riskområden ska åtgärdas och risker minimeras.

Under våren har företaget haft en kampanj om att alla ska ingripa då man ser riskfyllt beteende på arbetsplatsen.

– Det är en påminnelse om att alla medarbetare har mandatet och makten att göra skillnad – att bli en vardagshjälte genom att agera. Vår nästa utmaning är att fortsätta utveckla vårt säkerhetsarbete och vår arbetsmiljö, med högt fokus på interna processer samt stärka vårt samarbete med kunder och leverantörer kring dessa frågor, säger Hanna Eriksen.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.