Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsmiljö

Minister invigde Skanskas arbetsmiljövecka

Publicerad: 18 Oktober 2011, 14:25

För sjunde året i rad arrangerar Skanska en arbetsmiljövecka med syfte att förebygga olyckor.


Måndagen den 17 oktober gick startskottet för Skanskas arbetsmiljövecka.

Ledord för årets satsning är "Det börjar med dig".

– Som arbetsgivare har vi ett stort ansvar. Men alla som vistas på en byggarbetsplats har också ett personligt ansvar, både för sin egen sina kollegers säkerhet.

Det sa Skanska Sveriges vd Anders Danielsson som invigde arbetsmiljöveckan tillsammans med arbetsmarknadsminister Hillevi Engström och Byggnads ordförande Hans Tilly.

Det är sjunde året i rad som Skanska arrangerar en arbetsmiljövecka. Satsningen omfattar Skanskas arbetsplatser både i Sverige och utomlands.

Totalt deltar över 50 000 medarbetare och många tusen kunder, underentreprenörer och leverantörer.

– Det räcker inte att ett enskilt företag driver den här frågan. På en byggarbetsplats samsas många olika aktörer och då är det viktigt att alla jobbar mot samma mål, sa Anders Danielsson.

Han ser gärna att Sverige gör en satsning liknande den som gjordes i Storbritannien 2004 då en enad bransch antog en nollvision för byggarbetsplatsolyckor. Något som resulterade i en minskning av antalet olyckor.

Även arbetsmarknadsminister Hillevi Engström poängterade vikten av samverkan mellan olika aktörer.

– Det är oerhört viktigt att det finns engagemang från dem som jobbar och stöd från ledningen, sa hon.

För att öka medvetenheten och engagemanget hos sina medarbetare satsar Skanska under veckan på utbildnings- och informationsmöten. Skanska har också producerat en film med temat "Det börjar med dig" som visas på arbetsplatser runt om i Sverige.

Hans Tilly, Byggnads ordförande, är positiv till Skanskas satsning.

– Jag tycker att Skanska har ledartröjan när det gäller arbetsmiljöfrågan. Det säger jag alltid. Och varje gång arbetsmiljön uppmärksammas ser vi att olyckorna blir färre.

Invigningen ägde rum på byggprojektet Mood Stockholm på Regeringsgatan i centrala Stockholm, ett nytt shoppingkoncept som invigs våren 2012. Projektets byggnadsarbetare hade möjlighet att ställa frågor till arbetsmarknadsministern, hon försäkrade att arbetsmiljö är en prioriterad fråga både för henne personligen och för regeringen.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.