Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

NCC får arbetsmiljöpris för arbete i väst

Publicerad: 30 januari 2019, 15:12

NCC prisas för sitt arbetsmiljöarbete vid Västlänken och Olskroken planskildhets entreprenader.


Från 2018 delas ett årligt arbetsmiljöpris ut till en av Västlänken och Olskroken planskildhets entreprenader.

Vinnare blev NCC entreprenad FA03 Ledningsomläggningar som är en av entreprenörerna för de förberedande arbetena (FA står för förberedande arbeten).

Vinnaren bedöms utifrån ett antal kriterier och utses av ledningsgruppen inom projekt Västlänken och Olskroken planskildhet. Priset delas ut av Trafikverket.

Motiveringen lyder:

"Detta kompetenta team har haft högsta fokus på arbetsmiljö och säkerhet i alla arbetsmoment. Teamet har verkat för en hög grad av samverkan med beställaren och gemensamt löst alla problem som kommit i deras väg. Entreprenaden har även på ett föredömligt sätt under kontraktsperioden 2015–2018 genomfört följande, utan anmärkning:

Arbetsberedningar

1+1 rond

APK (Arbetsplatskontroll)

Skyddsronder

Rapportering av olycka, tillbud och avvikelse

“Måndagsrapporter"

Priset syftar till att belysa att arbetsmiljön är en strategiskt viktig fråga. Priset är på 25 000 kronor som ska gå till personalbefrämjande åtgärder.

Om projektet:

Olskroken är en av de viktigaste knutpunkterna i det Västsvenska järnvägssystemet. Olskroken planskildhet är ett systerprojekt till Västlänken och kommer att ansluta till Västlänken. Projekten är beroende av varandra och utbyggnaderna samordnas därför av kostnads- och effektivitetsskäl.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.