Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Nu blir fallträningen gratis online

Publicerad: 26 februari 2021, 09:43

Foto: Malin Nordin

Från den 1 mars blir den judoinspirerade fallskyddskursen som byggaren Annika Krus varit med och utvecklat gratis.


Ämnen i artikeln:

AFA Försäkringfallskydd

I höstas hade Byggindustrin förmånen att få intervjua Annika Krus på SDÅ Bygg. Hon har lärt sina anställda att falla rätt med hjälp av sina judokunskaper:

Hon förebygger fallolyckor i byggbranschen med judo 

Från den 1 mars tas konceptet vidare då fallträningen blir digital. Svenska Judoförbundet och Afa Försäkring erbjuder i ett samarbete coronaanpassad fallträning online och utomhus. 

– Syftet är att förebygga fallolyckor och skapa ökad trygghet och ökad fallkompetens hos arbetstagare. Vi vill bidra till färre sjukskrivningar och minskade vård- och rehabiliteringskostnader för arbetsgivare och samhället i stort. Fallkompetensträningen är kostnadsfri om man har en kollektivavtalad försäkring hos Afa Försäkring, säger Eva Hytönen, projektledare på Afa Försäkring.

Judo och försäkring tillsammans

Vid online-träningen kopplar deltagarna upp sig digitalt från valfri plats och deltar i träningen. Hela träningen sker live och instruktören är med och leder passet och ger personlig återkoppling till deltagarna.

– Våra pilotgrupper som har testat konceptet uppskattar att det finns möjlighet till interaktion med både arbetskamrater och instruktör. Dessutom erbjuder denna typ av distansträning även möjlighet för företag som har kontor på olika orter att träna tillsammans, säger Karin Strömqvist Bååthe, projektledare på Svenska Judoförbundet.

Intresseanmälan görs via Svenska Judoförbundets hemsida. 

– Till företag som är intresserade av att testa på träningen kommer vi att erbjuda prova-på-träning online, säger Karin Strömqvist Bååthe.

 

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

AFA Försäkringfallskydd

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.