Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Peabs arbetsmiljö ska bli bäst i klassen

Publicerad: 13 juni 2012, 12:52

Peab satsar extra på arbetsmiljö under hela 2012. Målet är att bli bäst i klassen. Det säger Peabs vd och koncernchef Jan Johansson.


Den 11–15 juni genomförde Peab en arbetsmiljövecka. I samband med den fick flera av Peabs arbetsplatser besök från koncernledningen.

– I dag är vi inte bäst på arbetsmiljö när vi jämför oss med övriga i branschen. Men vi vill bli bäst. Det är därför som vi genomför den här satsningen. Det är ett sätt att öka medvetenheten bland våra medarbetare, säger Peabs koncernchef Jan Johansson.

Arbetsmiljöveckan är en del av den satsning på arbetsmiljö som pågår på Peab under hela 2012. En annan del är uppdateringen och återlanseringen av Peabs ordnings- och skyddsregler.

– Vi har arbetat om reglerna för att göra dem tydligare. Dessutom har vi lagt till krav på medarbetarnas uppmärksamhet och skärpt restriktionerna för mobilanvändning på arbetsplatser, säger Jeanette Holmgren, arbetsmiljöchef för division anläggning på Peab.

Under arbetsmiljöveckan besökte vd Jan Johansson bland annat Peabs anläggning för drift och underhåll i Spånga i västra Stockholm. Där fick han träffa medarbetare, se hur en sjuk alm fälldes under kontrollerade former och besöka Sveriges första platsbyggda parkourbana.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.