tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Säkra arbetsplatser i fokus hos Peab

Publicerad: 28 april 2021, 20:49

Peab uppmärksammade Världsdagen för säkerhet och hälsa på arbetsplatsen med en egen Säkerhetsdag. Foto: Tomi Parkkonen

Världsdagen för säkerhet och hälsa på arbetsplatsen, den 28 april, uppmärksammades av Peab. ”Hälsa, säkerhet och ett hållbart arbetsliv är några av de viktigaste frågorna vi har i vår bransch”, säger Urban Alm, arbetsmiljöchef Peab.

Ämnen i artikeln:

säkerhetsdagenPeabPeab BostadPeab Sverigearbetsmiljösäkerhet

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


På samtliga Peabs arbetsplatser, i alla länder bolaget är verksamt, pausades arbetet på onsdagen den 28 april för att ge plats år samtal kring hur var och en kan bidra till förbättrad hälsa och säkerhet på arbetet.

Läs även: Utbildning i ledarskap ska främja säkerhet 

Hälsa, säkerhet och ett hållbart arbetsliv är några av de viktigaste frågorna vi har i vår bransch.

– Hälsa, säkerhet och ett hållbart arbetsliv är några av de viktigaste frågorna vi har i vår bransch. Det finns många riskfyllda arbetsmoment och vi arbetar ständigt för att stärka säkerhetskulturen i alla våra verksamheter. Som nordiskt företag är det förstås viktigt att vi gemensamt uppmärksammar detta, och Säkerhetsdagen blir ett tillfälle för reflektion på alla våra arbetsplatser i Norden, säger Urban Alm, arbetsmiljöchef Peab i ett pressmeddelande.

Säkerhetsdagen är en återkommande aktivitet som samordnas med den årliga internationella dagen för säkerhet och hälsa på arbetet. 

Pandemiåret har medfört en rad olika förändringar och utmaningar, men vi har också lärt oss mycket för framtiden om till exempel hur vi kan förändra våra arbetssätt.

Läs även: Slarv orsak till dödsolyckor på byggen 

I alla nordiska länder genomfördes Säkerhetsdagen med en en gemensam agenda.  Aktiviteterna genomfördes i år på ett smittsäkert sätt med till exempel digitala möten. Årets gemensamma frågeställningar hade också ett särskilt pandemifokus, med frågor som till exempel: Hur bryr vi oss om varandra? Vad ökar vår gemensamma trivsel? Vad har vi lärt under året som vi tar med oss framåt?

– Pandemiåret har medfört en rad olika förändringar och utmaningar, men vi har också lärt oss mycket för framtiden om till exempel hur vi kan förändra våra arbetssätt. Det ska bli väldigt spännande att ta del av de diskussioner som medarbetarna kommer att ha, avslutar Urban Alm.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev