Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Skanska: Åtta av tio har mått dåligt på jobbet

Publicerad: 10 maj 2017, 12:42

Skanskas årliga undersökning Säkerhetsbarometern visare att stress på jobbet ger ökade risker. Årets undersökning visar hela 79 procent av de tillfrågade uppger att de har mått dåligt på jobbet på grund av psykosociala faktorer.


16 procent har också blivit mindre uppmärksamma som en konsekvens av att de mått dåligt. Fyra av tio av säger också att deras privatliv har påverkats negativt.

Säkerhetsbarometern är en del av företagets Safety Week. Undersökningen har genomförts av Sifo och kartläggningen visar att 46 procent påverkas negativt av den psykosociala arbetsmiljön minst en gång i månaden och var femte mår dåligt på jobbet flera gånger i veckan. Bland kvinnorna svarar ännu fler, 52 procent, att de mår dåligt på jobbet varje månad.

För Skanska visar resultatet hur viktigt det är att fokusera på de anställdas välmående.

– Trots riskanalyser och arbetsmiljöarbete sker olyckor och många gånger beror det på den mänskliga faktorn. När människor är stressade tenderar de att bli mer riskbenägna, exempelvis för att spara tid, vilket i värsta fall kan leda till olyckor. Ofta är man inte medveten om att man tappar uppmärksamheten och utsätter sig för ökade risker, fortsätter Cecilia Björkryd i ett pressmeddelande.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.