tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Stipendium till företag i arbetsmiljöns tjänst

Publicerad: 5 oktober 2016, 10:06

Besök vid en an Zenguns arbetsplatser i Stockholmsområdet där Buildsafe används. Foto: Buildsafe

Företaget Buildsafe har fått ett accelerationsstipendium på 225 000 kronor från Stockholms stad. Stipendiet går till innovationer som påverkar samhället positivt och som har en stor tillväxtpotential.

Ämnen i artikeln:

arbetsmiljö

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Buildsafe har utvecklat en molntjänst för arbetsmiljöarbete i byggbranschen. Tidigare i höst publicerade KTH en studie som visar att användning av Buildsafes verktyg bidrar till att både minska risk och spara tid på byggarbetsplatser.

Leo Sydow, marknadschef på Buildsafe, gläds över stipendiet som kommer helt rätt i tiden för företaget.

– Vi växer snabbt nu och ska rekrytera fler medarbetare dels på tekniksidan men även folk som arbetar med försäljning och kundvård, så den här utmärkelsen kommer väl till pass, säger Leo Sydow.

Enligt Leo Sydow används Buildsafe nu på ett antal byggarbetsplatser i Stockholm och man börjar även komma igång med projekt i Göteborg och Malmö. I somras inleddes även samarbeten med projekt i Storbritannien, berättar Leo Sydow.

– Vår vision är att skapa en branschstandard för säkerhetsarbetet inom byggbranschen – och jag känner att vi är på god väg att göra det – så vi är alltid på jakt efter folk med rätt erfarenhet, säger Leo Sydow.

Stockholms stads stipendiemotivering:

”Mottagaren av Stockholms Accelerationsstipendium har på mycket kort tid lyckats växa på marknaden, både i Sverige och i Storbritannien. Bolaget har ett starkt team med relevanta erfarenheter på plats och har redan avtal med många av de största och mest tongivande aktörerna i branschen. BuildSafe, vars vision är att skapa en global standard för arbetsmiljöarbete i byggbranschen, står redo att på allvar förändra branschen och minska olycksstatistiken.”

Om Stockholm stads accelerationsstipendium:

Stipendiet tilldelas en av de sista tre årens innovationsstipendiater och väljs efter en ansökningsprocess och jurybedömning. Juryn består av Jessica Nilsson (Northzone), Jan Lundqvist (Start-Up Stockholm and Innovation Nation), och Ylva Ryngebo (Agne Johansson Minnesfond och Medical Innovation Design Mid).

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev