Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsmiljö

Storföretagen kraftsamlar mot ohälsan

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Sjukfrånvaron i de börsnoterade byggföretagen sjunker, om än långsamt. Utvecklingen speglar den i samhället i stort men skillnaderna mellan tjänstemän och yrkesarbetare är stor.

Den lägsta sjukfrånvaron har NCC med 4,5 procent, vilket är en tiondels procentenhet mindre än föregående år.

Försäkringsbolaget Folksam har tagit fram ett hälsoindex som jämför sjukfrånvaron inom samtliga svenska börsnoterade företag. Undersökningen visar på stora skillnader mellan olika branscher. IT-branschen har den lägsta sjukfrånvaron, med endast 2,6 procent, medan skogsbranschen har det högsta sjuktalet, med 6,1 procent. Byggbranschen placerar sig i mitten med exakt samma genomsnittliga sjukfrånvaro som alla branscher sammanräknade, 5,2 procent.

Sjukskrivningarna kostar företagen stora pengar och därför arbetar alla de stora byggföretagen intensivt både med att förebygga sjukdomar och med att rehabilitera långtidssjukskrivna.

- En sjukfrånvaro på 4,5 procent kostar NCC 120 miljoner kronor om året, säger företagets arbetsmiljöchef Carina Vestrin.

Av byggföretagen i Folksams undersökning har Peab den högsta sjukfrånvaron, 5,3 procent. Siffran är emellertid baserad på mindre än 40 procent av koncernens anställda i Sverige och Kai Nilsson, personalchef för Peab Division Syd, uppger till Byggindustrin att den verkliga nivån är betydligt lägre, knappt 4,9 procent. Han har ingen förklaring till den ofullständiga redovisningen av sjukfrånvaron.

- Det är ju ingenting att smyga med och dessutom har vi inte särskilt höga tal.

Peab har tagit flera nya grepp i kampen mot ohälsan, bland annat det uppmärksammade projektet Peab Vård.

- Det innebär att vi köpt upp snabba operationer när det är rent fysiska åkommor folk har och det är långa köer. Det finns ingen förtur för någon yrkeskategori så det spelar ingen roll om det är en hög chef eller en hantverkare.

Andra åtgärder är en total genomgång av samtliga rehabiliteringsfall och en satsning på att stödja personalens fritidsaktiviteter.

Skanskas arbetsmiljöchef Annika Adolfsson tror att en orsak till de sjunkande sjuktalen är att ämnet diskuterats mycket i den allmänna debatten de senaste åren.

- Diskussionen leder till att många företag engagerar sig och arbetar hårt med de här frågorna.
På Skanska prövar man sedan i maj en modell där arbetsskadade erbjuds möjlighet att jobba kvar med bibehållen lön men med lättare arbetsuppgifter.

- Det är för tidigt att säga om det påverkat statistiken över sjukfrånvaro men det har upplevts väldigt positivt på de ställen där man kommit igång. Jag pratade med en kille i går som skadat sig på jobbet och som utnyttjat möjligheten att vidareutbilda sig.
NCC har under det gångna året gjort en genomgång av rehabiliteringsrutinerna, berättar Carina Vestrin.

- Det har varit lite si och så med dem tidigare men nu har vi slagit fast riktlinjer för hur man ska jobba - att man exempelvis ska göra en rehabutredning efter 28 dagar för att man så tidigt som möjligt ska kunna sätta in åtgärder.

Även NCC jobbar samtidigt hårt med förebyggande åtgärder. Bland annat har man utbildat ett 50-tal personer som leder uppvärmningsövningar i början av arbetsdagen.

- De behöver förstås bli många fler och det jobbar vi intensivt med att få igång.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.