Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Sträck och böj på Sergels Torg

Publicerad: 10 maj 2017, 13:25

Morgongympa för att minska skaderisken.

Foto: Gary Fabbri

Varje morgon har arbetarna på Skanskas byggarbetsplatser morgongympa. Under företagets Safety Week som pågår just nu passade man på att uppmärksamma gympaprogrammet strech & flex på Sergels torg i Stockholm.


Det var tredje året i rad som morgonpendlande stockholmare på onsdagsmorgonen möttes av Skanskas byggnadsarbetare som väckte både kropp och huvud med byggjympa – så kallad stretch & flex – på Sergels Torg. Syftet är att uppmärksamma vikten av att arbeta förbyggande för att förhindra arbetsrelaterade skador.

– Under Skanska Safety Week vill vi uppmärksamma hur viktigt det är att arbeta förbyggande för att förhindra skador. Som ett exempel har belastningsskadorna i Skanska USA halverats sedan stretch & flex infördes som en daglig rutin, berättar Gustaf Ossmer, projektchef på Skanska Sverige och initiativtagare till byggjympan på Sergels Torg.

Jympaprogrammet, som är 15 minuter långt, är anpassat för att mjuka upp kroppen innan man går ut på arbetsplatsen och utförs varje morgon på samtliga Skanskas byggarbetsplatser världen över.

Den som vill ladda ner Skanskas stretch & flex program kan göra det på

www.skanska.se/safetyweek

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.