måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Strukton Rails arbetsmiljö kritiserad

Publicerad: 3 november 2017, 10:44

Arbetsmiljöverket ger Strukton Rail backning på ett flertal punkter i arbetsmiljöarbetet. Foto: Strukton Rail

Arbetsmiljöverket har anmärkt på brister i Strukton Rails arbetsmiljöarbete. Om företaget inte åtgärdar bristerna väntar föreläggande eller förbud.

Ämnen i artikeln:

arbetsmiljö

Det var den 4 oktober som Arbetsmiljöverket genomförde en inspektion hos järnvägsentreprenören Strukton Rail i Stockholm. Inspektionen visade att företaget inte har en uppdaterad fördelning av uppgifterna i det systematiska arbetsmiljöarbetet, som klart anger vem som har till uppgift att förebygga och åtgärda risker i arbetet. Det var också otydligt vem som var ansvarig för att anmäla dödsfall, svårare personskador eller tillbud till Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverket ansåg också att Strukton Rail brister i rutinerna för att utreda tillbud, ohälsa och olycksfall i arbetet. Rutiner kring hantering av våld och hot saknades också.

Verket fann också brister i kunskaper och hantering när det gäller exponering av kvarts hos de arbetstagare som utsätts för byggdamm. Likaså saknades det information och rutiner kring vibrations- och fallskador.

Strukton Rail ska nu inkomma med svar till Arbetsmiljöverket om hur de har åtgärdat bristerna. Detta ska göras senast den 12 januari 2018. Annars riskerar företaget att få föreläggande eller förbud.

Källa: Siren

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev