måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Sveriges bästa arbetsplatser har utsetts

Publicerad: 17 mars 2016, 11:14

Helena Martini, HR-chef, Atrium Ljungberg, är mycket nöjd över placeringen.

Newsec, Tyréns och Bostads AB Mimer placerar sig högt i Great Place to Works rankning.

Ämnen i artikeln:

TyrénsForsenBostads AB MimerAtrium Ljungbergarbetsmiljö


Great Place to Work hjälper organisationer inom alla branscher att utvärdera och utveckla sin arbetsplatskultur. I utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplatser har de egna medarbetarna inom olika företag fått säga sitt och det är deras åsikter som ligger till grund för rankingen. Bland topp tre i de olika kategorierna finns inga företag inom samhällsbyggnad. Däremot landade Newsec på fjärde plats i kategorin för stora organisationer, följd av Tyréns på sjätte plats.

I gruppen medelstora organisationer kommer Bostads AB Mimer, som är det allmännyttiga bostadsföretaget i Västerås, på fjärde plats. Forsen landar på tolfte, MTA Bygg och anläggning på sjuttonde, Atrium Ljungberg på plats 20 och Stångåstaden på tjugofemte plats.

Forsen Projekt lyckades även ta sig in på listan över Europas bästa små- och medelstora arbetsplatser med en tjugofemteplats.

På Atrium Ljungberg är man nöjda över att för tredje året i rad ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser.

– På Atrium Ljungberg ges medarbetarna mycket frihet under ansvar och känner sig verkligen betydelsefulla. Värdegrunden lever i vardagen och ger guidning i olika situationer, och de korta beslutsvägarna upplevs både som utmanade och utvecklande, kommenterar Maria Grudén, vd Great Place to Work Sverige .

Tyréns skriver i ett pressmeddelande att de har fokuserat på tydliga karriärvägar och utvecklingsmöjligheter i kombination med gemensamma sociala aktiviteter.

– Priset är våra medarbetares pris, det är medarbetarna som gör det så kul att arbeta på Tyréns säger Tyréns vd Ulrika Francke.

På Newsec Asset Management uttalar sig  HR-chef, Alessandra Winterpil:

– Det är med stor glädje vi tar emot den här utmärkelsen och att vi får den för sjunde året i rad är ett bevis på att vårt gedigna arbete ger resultat.

Sveriges bästa arbetsplatser:

Stora organisationer:

Plats 4. Newsec

Plats 6. Tyréns

Medelstora organisationer:

Plats 4: Bostads AB Mimer

Plats 12: Forsen

Plats 17: MTA Bygg och anläggning

Plats 20: Atrium Ljungberg

Plats 25. Stångåstaden

Europas bästa små- och medelstora arbetsplatser:

Plats 25: Forsen Projekt

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev