Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Vägverkets arbetsmiljöpris går till Skanska

Publicerad: 24 januari 2010, 11:27

Skanskas Projekt NL11, en del av Norra länken, har vunnit Vägverkets arbetsmiljöpris i Stockholmsområdet.


Max Juhlin, projektchef på Skanska, är stolt över att projektet har fått utmärkelsen:
– Det är alla engagerade medarbetare och duktiga skyddsombud som har sett till att vi inte har haft några olyckor, säger han.

Sedan projektet startade i januari 2007 har ingen olycka som resulterat i frånvaro inträffat, och i projektet har det nu arbetats 275 000 timmar utan en olycka med frånvaro.

Genom att arbeta med en större del prefabricerade komponenter samt aktivt och noggrant arbeta med arbetsberedning och planering har man kunnat undvika olyckor och tillbud. Ett viktigt syfte med planeringen är att minska stressen på arbetsplatsen.

Projektet är en kilometerlång sträcka med två tunnlar som ska förbinda E4:an med Norra länken vid Norrtull i Stockholm. En delsträcka passerar under Karolinska Universitetssjukhuset och Eugeniatunneln. Projektet omfattar totalt 600 meter bergtunnel och 230 meter betongtunnel med tillhörande väg och markarbeten. Projektet beräknas vara klart 2010, vilket är ett och ett halvt år före tidsplanen.

– Vi kommer att arbeta intensivt för att inga olyckor ska hända innan projektet är slutfört, säger Max Juhlin.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.