onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Verktygsproffs på turné: ”Den kommer att rädda många händer och fingrar””

Publicerad: 23 maj 2022, 08:14

Robert Reiskog, produktspecialist på Festool är ute på turné. Foto: Festool

Hej byggare – Robert Reiskog, produktspecialist på Festool som är ute på turné, berätta om er roadshow.

Ämnen i artikeln:

Sverige Byggerarbetsmiljö

AC


– Vi har fyllt en lastbil till bredden med Festool-produkter och är ute på Europa-turné och besöker våra återförsäljare. I måndags var vi i Lund, i tisdags i Göteborg, i går i Örebro, i dag i Bromma och i morgon blir det slutligen i Länna. Dessa events är ett utmärkt tillfälle för hantverkare och privatpersoner att testa våra produkter och att få förstahandsinformation från oss på Festool. De allra flesta av våra maskiner finns på plats, inklusive några spännande nyheter såsom batteridriven kap-/gersåg och batteridrivna dammsugare.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Förutom att testa verktyg så kan man få svar på frågor och funderingar som man har gällande Festool och våra produkter och servicetjänster. Vi anordnar tävlingar och bjuder våra återförsäljare på attraktiva erbjudanden, mat & dryck och andra trevligheter.

Är det något verktyg framför andra som väcker störst intresse?

– Vår bordssåg TKS 80 med SawStop-funktion får mycket uppmärksamhet. Vi kör livevisningar där publiken kan se hur blixtsnabbt (4 millisekunder) sågen stannar när den kommer i kontakt med ett ledande material. Den här sågen har räddat och kommer att rädda många händer och fingrar.

LÄS MER: Stort verktygstest för proffs: Tre sticksågar som gör jobbet 

Vad utmärker Festool-fansen?

– Oerhört kunniga, engagerade och dedikerade. Vi är så mycket stolta över och tacksamma för alla fantastiska fans vi har. Det är mycket för deras skull som vi genomför denna vecka men samtidigt vill vi så klart hitta nya användare som vi kan försöka frälsa.

Förutom verktyg, vad bjuds det mer på?

– Solsken, nästan varje dag. Som nämnts tidigare har även våra återförsäljare lagt ner mycket energi för att de här dagarna ska bli så lyckade som möjligt. Jättegod lunch, glass, godis, grymma erbjudanden och ett ständigt gott humör.

Till sist, om du skulle bli strandsatt på en öde ö – vilket verktyg vill du ha med dig i packningen?

– Oj, det var svårt. Antar att det inte finns eluttag på ön? 😊 Men med en fulladdad cirkelsåg HKC 55, problemlösaren till det mesta, skulle jag nog hinna såga till material som kan användas för att bygga mig en koja. Annars får det bli en klassisk fogsvans.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev