Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Ackordsuppgörelse på NCC Polska

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


AV FREDRIK KARLSSON

NCC Polska och arbetslaget på värmeverket i Jönköping har kommit överens om ett ackord. Uppgörelsen presenterades under den lokala förhandlingen som Byggnadsarbetareförbundet kallat till. De ansåg att företaget brutit mot kollektivavtalet genom att betala ut tidlön (109 kronor i timmen) till byggnadsarbetarna.

-Det finns en ackordsuppgörelse mellan arbetslaget och NCC Polska, säger Åke Sparringsjö på NCC som företräder NCC Polska.

Byggnadsavtalet ger parterna möjlighet att komma överens om annan lämplig löneform men Anläggningsavtalet, som är aktuellt i det här fallet, föreskriver ackord om förutsättningar finns. En dom från Arbetsdomstolen gällande Botniabanan i höstas slog tydligt fast att ackord är huvudlöneform.
Värmeverksbygget är delat i olika etapper och på en arbetar ett svenskt arbetslag från NCC. De har en ackordsuppgörelse med en utgångsnivå på 131 kronor samt tillägg för bland annat inarbetad tid. Efter första mätningen betalades 155 kronor och efter andra 157:50 kronor. Fast enligt NCC är detta summan man gått med på att betala ut, någon egentlig inarbetning har inte skett.

-Ackordsuppgörelsen på NCC Polska innebär att byggnadsarbetarna tjänar mer än 109 kronor om det sker någon inarbetning av tid. Precis som det svenska laget, säger Åke Sparringsjö.
Principen är likartad den för det svenska arbetslaget men summorna annorlunda.

De har 109 kronor i utgångsnivå i stället för 131 och sedan tillägg för inarbetad tid. Hur möjligheterna ser ut att få dessa tillägg och hur stor de i så fall skulle kunna bli är svårt att i dagsläget förutse. Någon avstämning har inte genomförts.
Parter är företaget och arbetslaget och Byggnads har inte kunnat i detalj studera uppgörelsen författad på polska och engelska. Men de anser att hela uppgörelsen är en efterhandskonstruktion.

-Jag tror inte att någon vetat om att det funnits en ackordsuppgörelse, säger Peter Bäckman, ombudsman på Byggnads Jönköpingsavdelning.

-Vi anser att förhandlingsframställan är helt felaktig och att företaget inte gjort något fel. Det här är helt enligt kollektivavtalet. Vi har tolkat AD:s dom om Botniabanan som att en ackordsuppgörelse kan träffas före, under eller efter ett byggprojekt. Det finns inga bestämmelser om när i tid den ska träffas, säger Christer Johansson, Sveriges Byggindustrier i Jönköping.

Den lokala förhandlingen slutade i oenighet och en central förhandling väntar. Byggnads anser att NCC Polska utnyttjat de polska byggnadsarbetarna och agerat moraliskt förkastligt.

-Moraliskt är det åt helsicke. De har gjort en uppgörelse de aldrig skulle kunna göra med ett svenskt arbetslag. Den ger de polska byggnadsarbetarna mycket lägre lön än de svenska. NCC har diskriminerat killarna, säger Peter Bäckman.

Han är inte lika säker på juridiken, att NCC Polska har brutit mot kollektivavtalet och det kommer de att titta närmare på.
Åke Sparringsjö på NCC som företräder NCC Polska säger att de polska byggnadsarbetarna säger att de aldrig blivit så väl behandlade och är mycket nöjda. Han poängterar också att NCC Polska är ett annat bolag, en underentreprenör till NCC Construction Sverige och olika företag betalar ut olika lön till sina anställda.

-Vi följer avtalet, de har en lön på minst 19 000 kronor och vi har ordnat boende och lägger pengar på fritidsaktiviteter. Som helhet har vi i stället tagit ett större ansvar kring boendet än normalt i Sverige, säger Åke Sparringsjö.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.