Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Arbetsgivarna vill begränsa fackets rätt till stridsåtgärder

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


"Den svenska modellen har kantrat", hävdar Svenskt näringsliv som upplever en obalans på arbetsmarknaden.

-Fackets obegränsade rätt att ta till stridsåtgärder är orimlig ur ett internationellt perspektiv. Arbetsgivarna har inget att sätta emot, säger Jan-Peter Duker, vice vd i Svenskt näringsliv.
De presenterar 16 exempel på hur organisationen och dess medlemsföretag drabbats av stridsåtgärder från facket.

-Den konkurrens som uppstått av globaliseringen gör att företagen är mycket känsliga för störningar och det kan räcka med varsel för att störa företagen. Ibland är varslen lagda som en bombmatta där facket talar om vad som händer om man inte finner sig i kraven, säger Jan-Peter Duker.

Svenskt näringsliv kräver att lagstiftaren, riksdagen, återställer balansen på arbetsmarknaden genom att förändra reglerna. De presenterar sju förslag till åtgärder. Det handlar bland annat om att införa en proportionalitetsregel för stridsåtgärder och att förbjuda sympatiåtgärder. De tycker inte heller att facket ska få ta till stridsåtgärder vid arbetsplatser där de inte har några medlemmar.
Förslagen är inte avsedda att reglera förhållandena för utländska företag som kommer till Sverige utan gäller arbetsgivarorganisationerna inom Svenskt näringsliv och medlemsföretagen.

Gynnar det inte mest företagen som inte är med i organisationerna?

-Våra förslag bygger på att företagen går in i våra organisationer, säger Jan-Peter Duker.

Kan företagen sätta vilka löner de vill?
-Nej, utstationeringsdirektivet förbjuder social dumpning.

Bo Antoni, vd i Sveriges Byggindustrier, redogjorde för ett av exemplen. Han talade om Seko-konflikten förra våren hur BI tvingades lägga sig platt och acceptera Sekos krav.
Byggbranschen är en av de branscher där en inskränkning av fackets möjligheter till stridsåtgärder skulle kunna få stora effekter. Bo Antoni medger att de krävs någon annan form av reglering för de arbetsplatser som saknar kollektivavtal, kanske en lagstiftad minimilön men frågan är inte löst ännu.

-Om inte alla har kollektivavtal måste något annat gälla på de arbetsplatser där det saknas. Jag vet inte vad men vi måste hitta lösningar som gör att det blir konkurrens på lika villkor, säger Bo Antoni.

Framtidsdiskussionerna förs i olika forum för samtidigt som arbetsgivarna vill begränsa fackets makt sitter de i arbetsgrupper med dem. Svenskt näringsliv och LO diskuterar hur utländska företag ska bemötas och BI och Byggnads har en arbetsgrupp där de försöker hitta gemensamma lösningar för branschens framtidsfrågor.

Svenskt näringsliv
kräver 7 åtgärder:

* Inför en proportionalitetsregel. Stridåtgärder måste stå i proportion till dess konsekvenser för företagen och tredje man.
* Förbjud sympatiåtgärder.
* Inför möjlighet till tvångsskiljedom via lag.
* Ge medlare möjlighet att stoppa stridsåtgärder.
* Förbjud samhällsfarliga konflikter.
* Förbjud organisation utan kollektivavtal att vidta stridsåtgärder inom områden där det finns kollektivavtal.
* Facket bör bara få agera på arbetsplatser där de har medlemmar.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.