Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Arbetsgivarna vill betala högre lön

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

Efter strandade ackordsförhandlingar betalas bara grundlön till byggnadsarbetarna.
Arbetsgivarna vill få möjlighet att betala mer.

Frågan är om Sveriges Byggindustrier får igenom yrkandet om högre lön i årets avtalsförhandlingar med Byggnadsarbetareförbundet.

BI vill att reglerna om den så kallade stupstockslönen ändras. I de fall BI och Byggnads efter central förhandling inte kommer överens om lönen ska företaget betala grundlön till de anställda. Peab har i en dom i Arbetsdomstolen tvingats att betala skadestånd för att man betalade högre lön. Grundlönen är i dag 109 kronor, ungefär 19 000 kronor i månaden.

-När förhandlingarna strandar betalas i dag grundlön ut och det medför en sämre arbetsprestation när medarbetare som kanske är vana att ha 26 000 kronor i månaden tvingas jobba för 19 000 kronor.

Vi vill att företaget ska få chans att betala ut riktig lön för en bra arbetsprestation, säger Bo Antoni.

För att nå denna förändring vill BI lägga till ordet "minst" i avtalstexten, alltså att företaget måste betala minst grundlön.

Varför är det så viktigt för arbetsgivarna att få betala högre lön?
-Företagets uppgift är att tillgodose kundernas behov. Det innebär att leverera objektet med avtalad kvalitet i rätt tid. Det uppnår man inte med omotiverade medarbetare.

Stupstocksreglerna skrevs in 1998 när gällande löneparagraf förhandlades fram. Tanken var att lönenivån skulle vara så låg att den var oattraktiv för bägge parter. Det skulle göra bägge parter angelägna om att hitta en lösning via förhandlingar.

-Nu har verkligheten hunnit ikapp både oss och Byggnads. Regeln fungerar inte som avsett och därför vill vi ändra den, säger Bo Antoni. Dessutom har den internationella konkurrensen ökat och om inte företagen klarar att leverera bra kvalitet i rätt tid och till ett bra pris så försvagas byggföretagens och byggnadsarbetarnas konkurrenskraft.
Är inte risken att företaget ensidigt bestämmer lönen?

-Jo, men det är bättre än att lönen blir 19 000 kronor. Fast avsikten är förstås att komma överens.

Syftet med reglerna är att byggnadsarbetarna ska vara missnöjda med stupstockslönen. Med en betydligt  högre utbetalningsnivå vid strandade förhandlingar kanske de inte blir fullt så missnöjda. Bo Antoni ha svårt att se problemet.

-Det är det som är finessen; att ha nöjda medarbetare. Det är ju hela poängen.

En konflikt som fått mycket uppmärksamhet är den i Vadstena där Peab inte kom överens med Bygg 35:an. Enligt BI erbjöd Peab en ackordslön som vid normalutfall skulle ge 27 000 kronor i månaden. Men Byggnads krävde mer. De ville ha 30 000 kronor i månaden - då tvingades arbetslaget att jobba för 19 000 kronor.

-Vadstena är bara ett fall i raden. Där blev det väldigt tydligt eftersom det vara sådana extrema summor, säger Bo Antoni, och menar att konflikterna, eller hoten om konflikt är varje dag en verklighet för byggföretagen.

De problem som Hans Tilly, Byggnadsarbetarförbundets ordförande, ser med stupstocksregeln är istället när företagen använder de 109 kronorna som en lönenivå för utländsk arbetskraft. Men i stort tycker han att regeln fungerar bra.

-Grundlönen ska vara så ointressant för båda parter att man anstränger sig för att undvika den genom att förhandla om ackordslön. Den får inte vara mer fördelaktig för ena parten.
Poängen är att få inflytande över lönebildningen och det går vi miste om ifall man bara tar bort regeln, säger Hans Tilly.

Bo Antoni brukar ta varje tillfälle att föra fram att byggbranschen behöver ett nytt, modernt kollektivavtal.

Har branschen fått det om ni får igenom kraven i årets avtalsrörelse?
-Nej, men vi har tagit ett viktigt steg om vi lyckas. Ett modernt medarbetaravtal omfattar alla i byggbranschen och skiljer inte mellan arbetare och tjänstemän eller mellan olika yrkeskategorier.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.