Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Avtal klart för väg- och ban

Publicerad: 8 december 2020, 09:08

Martin Ulfving, avtalsansvarig för väg- och banavtalet på Byggföretagen.

Foto: Byggföretagen

Byggföretagen och Seko har kommit överens om ett nytt väg- och banavtal med en avtalsperiod om 29 månader.


Ämnen i artikeln:

Väg- och banavtaletByggföretagen

Löneökningarna som ingår ligger på 5,4 procent vilket är i enlighet med märket. Detta uppger Byggföretagen som har varit arbetsgivarparten i förhandlingarna. Inom ramen för avtalsvärdet har parterna enats om extra pensionsavsättningar som innebär att den totala extra pensionsavsättningen kommer, vid den andra revisionstidpunkten, hamna på samma nivå som på byggavtalet. 

Läs även: Stor förändring för korta projekt i nytt byggavtal

– Jag är glad att vi kommit i mål. Årets avtalsrörelse blev minst sagt annorlunda på grund av coronapandemin. Med det här avtalet skapar vi goda förutsättningar för att jobba långsiktigt med viktiga frågor som rör våra medlemsföretag, säger Martin Ulfving, avtalsansvarig för Väg- och banavtalet på Byggföretagen.

Det nya avtalet gäller från den 1 december 2020 fram till och med den 30 april 2023  och omfattar cirka 15 000 personer verksamma i byggbranschen.

Parterna har enats om att bland annat tillsätta en arbetsgrupp rörande sexuella trakasserier och hot och våld samt en arbetsgrupp rörande översyn av avdragsreglerna. Parterna är därutöver ense om att återuppta den tidigare arbetsgruppen rörande resor och traktamente, skriver Byggföretagen.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.