Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Avtalsförhandlingar igång

Publicerad: 27 januari 2009, 09:15

På måndagens möttes Sveriges Byggindustriers (BI) och Byggnads förhandlingsdelegation öga mot öga för första gången sedan fackförbundet sade upp det tredje avtalsåret i höstas.


Enligt uppgift var det själva förhandlingsordningen som stod på dagordningen och några egentliga sakfrågor diskuterades inte.

– Vi har inlett förhandlingarna och hittat någon sorts form för hur de ska föras. Vi har bokat tider och försöker hitta en gemensam utgångspunkt för förhandlingarna, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef för BI.

Det innebär bland annat att gå igenom avtalet och förhandlingen 2007.

– Vi måste avsluta förhandlingen 2007, som vi har meningsskiljaktigheter om. Vi har inte kommit speciellt långt, men lite konstruktivt var det ändå, säger Mats Åkerlind.

På torsdagen den 31 januari träffas parterna igen. Målet för förhandlingarna är att lyckas träffa ett nytt avtal före den sista mars då de nuvarande bygg- och anläggningsavtalen löper ut.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.