Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Bara timmar kvar till byggstrejk

Publicerad: 11 april 2016, 12:11

Byggnads fortfarande villig att ta strid.


Ämnen i artikeln:

Byggnadsstrejkstrejkavtalsrörelse

Imorgon tisdag kan byggstrejken vara ett faktum och medlingen går just nu in på sista varvet. Byggnads understryker i ett pressmeddelande under måndagseftermiddagen att de ”gick in i avtalsrörelsen med ett par övergripande mål. Att få ordning och reda på våra arbetsplatser och få bort låglönekonkurrens och fiffel genom att utveckla huvudentreprenörsansvaret”.

– Vi vill också öppna upp byggbranschen för kvinnor, nyanlända och lärlingar. Det gör man inte gratis och medel för det ska tas ur produktionen. Det är ett sätt att tillsammans ta ansvar för byggbranschens bästa. Det är vi beredda att ta en konflikt för, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm.

Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare, säger:

– Sveriges Byggindustrier hade ett mål med denna avtalsrörelse och det var att få bort vår möjlighet till inflytande och delaktighet på arbetsplatserna genom att förändra våra lönesystem. Det kan vi aldrig gå med på och det är vi beredda att ta konflikt för, säger han.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News