Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Bäst löneutveckling för byggtjänstemän

Publicerad: 5 maj 2008, 12:56

Tjänstemän i byggsektorn har haft bäst löneutveckling det gångna året.Det visar statistik som Medlingsinstitutet presenterade på måndagen.


Byggsektorns tjänstemän tjänar 4, 9 procent mer i februari 2008 jämfört med samma månad 2007. Det gör bygg till den sektor i det privata näringslivet som har haft de största procentuella löneökningarna den senaste tolvmånadersperioden.

Industritjänstemän och tjänstemän i privata vård- och utbildningsföretag har fått motsvarande löneökningar på 4,3 respektive 4,1 procent det gångna året. Sämst utveckling, 1, 8 procent, har transport och kommunikationssektorn.

Även på arbetarsidan är bygg den sektor som haft de största procentuella lönepåslagen med 4,6 procent, tätt följt av industrin och utbildning och vård med 4,5 procent. Även här ligger transport och kommunikationssektorn sämst till med 2,9 procent.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.