Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Beslut om Nobel Center står fast

Publicerad: 28 juni 2017, 07:04

Stockholms kommuns beslut om att exploatera mark för Nobel Center på Blasieholmen står fast. Detta efter att Kammarrätten i Stockholm har dömt att inte häva beslutet.


Det var i april 2016 som Stockholms kommunfullmäktige beslutade att ge exploateringsnämnden rätt att exploatera en tomt på Blasieholmen för bygget av Nobel Center. Beslutet överklagades då av 175 kommunmedlemmar som ville få beslutet hävt, bland annat på grund av att de ansåg att fullmäktige överskridit sin befogenhet och att beslutet innebär ett otillåtet gynnande av Nobelhuset AB.

Förvaltningsrätten avslog överklagandena i december 2016 efter att ha gjort en laglighetsprövning där de konstaterade att det inte fanns skäl till att upphäva beslutet.

Efter att 13 personer överklagade förvaltningsrättens beslut hamnade ärendet i kammarrätten, som nu har konstaterat att klagandena inte visat att det finns grund för att upphäva kommunfullmäktiges beslut om exploatering. Därför avslogs även dessa överklaganden.

Relaterade artiklar

Domstol ger klartecken för Nobel Center 

Svenskarna positiva till Nobel Center

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.