Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

BI och Byggnads har bytt avtalskrav

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Sveriges Byggindustrier vill att mindre byggen ska undantas från ackordstvånget. Byggnads vill att möjligheterna till att jobba på ackord förbättras.

BI vill komma överens direkt med sina medarbetare - medan Byggnads vill att deras lokalavdelning ska få mer makt.

Så motstridiga är parternas krav när de sätter sig vid förhandlingsbordet för att komma överens om ett nytt kollektivavtal för byggbranschen.

Olle Ehrléns debattartikel om lönekonflikten i Jönköping och hans utspel om lagstadgad minimilön rörde upp känslorna hos facket. Nu när avtalsrörelsen börjat på allvar är dock de hårda ord som utväxlats under de månader Olle Ehrlén varit ordförande i BI som bortblåsta.

-Jag tror att vi kan fortsätta vårt gemensamma arbete för att få ett fungerande lönesystem, säger Byggnads ordförande Hans Tilly och tillägger att han utgår ifrån att parterna kommer att ha ett konstruktivt samtal.

-Jag tror att det finns goda förutsättningar för ett positivt förhandlingsklimat. I grunden har vi ett gemensamt intresse av att skapa en bransch som är bra för medarbetarna och som är konkurrenskraftig internationellt. Vi har bara lite olika sätt att nå dit, säger Olle Ehrlén.

BI:s tre huvudkrav har varit kända sedan tidigare och handlar om:

*Undantag för byggen med mindre än 1200 timmar från ackordskrav.
*Flexiblare arbetstidsregler.
*Möjlighet för arbetsgivarna att betala ut mer än grundlön när parterna inte är överens.

Klockan 13.30 på tisdagen bytte parterna avtalskrav och Byggnads hade tidigare presenterat följande huvudkrav:

*Lönehöjningar.
*Arbetstidsförkortning med 8 timmar per avtalsår och bibehållen lön.
*Bättre boende för våra medlemmar som jobbar på annan ort än hemorten.
*Förbättra möjligheten att jobba på ackord, vilket i sin tur medför högre lön och förbättrad arbetsmiljö för våra medlemmar.
*Bättre anställningstrygghet.
Byggnads har genomfört 10 000 medlemssamtal ute på byggarbetsplatserna och de ligger nu till grund för avtalskraven. Byggnadsarbetarnas vanligaste önskemål kan sammanfattas i punkterna löner, arbetstid och bättre villkor vid traktamentesjobb.

Enligt Byggnads innebär förslagen en EU-anpassning av avtalet, vilket kommer de utländska arbetstagarna som arbetar här till godo.

-Det handlar om att avtalet får en facklig prägel och att avtalen ska följas, säger Hans Tilly som saknar ett tydligt ställningstagande från byggarbetsgivarna när det gäller utländsk arbetskraft som jobbar med sämre arbetsvillkor än vad kollektivavtalet föreskriver.

-Bättre anställningstrygghet är också en punkt jag tycker är viktig. I dag kan en arbetsgivare säga upp personal på grund av arbetsbrist och sedan ta in nya arbetare via en underentreprenör. Det här vill vi ha avtalsreglerat, säger Hans Tilly.

Fackets krav kommer inte som någon överraskning för arbetsgivarna eftersom frågorna diskuterats i partsgemensamma arbetsgrupper. Förutom de krav som Byggnads presenterade i sitt pressmeddelande vill man också förändra anläggningsavtalet så att Byggnads lokalavdelning blir part vid löneförhandlingar. I dag kan arbetsgivarna göra upp direkt med arbetslaget. Det gör det möjligt för exempelvis NCC Polska att komma överens om en lön som hamnar på 109 kronor med sina anställda.

-Det är ett viktigt krav och vi får se hur vi tar den frågan. Fast det är det som vi gått ut med i pressmeddelandet som är det viktigaste. Vi får se hur vi för fram det här, säger Hans Tilly.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.