Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Blockaden var bra PR för företaget

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

Arbetet vid skidanläggningen på Gesundaberget försattes i blockad av Hotell och Restaurangfacket eftersom Jobbxtra hyrt ut två estniska arbetare men vägrade att teckna svenskt kollektivavtal. Kontraktet bröts och bemanningsföretaget försvann från berget. Men de är kvar i Sverige. JobbXtra har arbetare utan kollektivavtal som är fullt sysselsatta med att röja skog i Småland och de har byggnadsarbetare som jobbar i Stockholm.

-Blockaden blev en pyrrhusseger för facket och var bra för vårt marknadsvärde, säger Hubert Johansson, vd för JobbXtra.

Det är han och Lisen Olander som driver bolaget med säte i Tallinn. Hon har erfarenheter från Proffice och han har drivit andra företag.

-Arbetsmarknaden kommer att förändras och vi är med om ett paradigmskifte. Istället för att flytta företag från Sverige kan svenska företag göra tvärtom: bemanna med personal från andra länder för att behålla produktion och därmed forskning och utveckling i Sverige, säger Lisen Olander.

De talar om fri rörlighet, levererar en svidande kritik mot det svenska facket och avslöjar att de erbjöd Laval un Partneri att hyra elektriker av dem under Vaxholmskonflikten.

-Facket kan inte hindra den fria rörligheten. Varför ska man betala 25 000 kronor per kvadratmeter för att bygga om en vindsvåning i Sverige när det kostar 5 000 kronor i Tallinn? Någonting måste vara fel när det är sådana otroliga skillnader. En yrkeskår ska inte kunna bestämma att boende ska vara så dyrt i Sverige, säger Hubert Johansson.

Totalt har de ett 40-tal estniska arbetare i Sverige, varav tio byggnadsarbetare. De talar till exempel om ett vindsvåningsbygge i Stockholm men skyddar kunderna från facket så inte arbetsplatserna sätts i blockad.
De sitter i förhandlingar med ett par företag om nya uppdrag, bland annat ett som är bland landets fem-sex största byggbolag. Även privatpersoner har kunnat få hjälp via dem. Prislappen är 160-220 kronor i timmen.

Varför har ni inte kollektivavtal?

-Vi är ett estländskt bemanningsföretag och anser inte att vi ska behöva teckna ett svenskt kollektivavtal för våra anställda, säger Lisen Olander. Vi följer gällande svensk arbetslagstiftning och EU:s regler. Vi ger våra anställda tre-fyra gånger högre lön än i hemlandet, fritt boende, resa tur och retur, har de försäkringar som krävs och betalar alla avgifter gällande personal för våra anställda.

-Skillnanden i skattesystemen gör att våra anställda blir höginkomsttagare när de arbetar i Sverige. Svenskt kollektivavtal gör att vår prislapp till kund måste höjas och då minskar efterfrågan på att köpa tjänsten.
Lisen Olander är övertygad om att inställningen till utländska arbetare med lägre löner kommer att förändras. De räknar med att ha 100 arbetare uthyrda i slutet av det här året, varav 30-40 inom byggsektorn.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.