Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Byggindustrins populära juristspalt i bokform

Publicerad: 6 april 2016, 09:38

Svensk Byggtjänsts vd Erik Hellqvist.

Foto: Svensk Byggtjänst

Byggindustrins praktiska vägledning om vad som gäller mellan parterna när ett byggprojekt genomförs när det gäller ansvar, ekonomi, kvalitet och liknande viktiga frågor har genom åren alltid haft mycket högt läsvärde och är en av tidningens populäraste fasta spalter.


Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017

Nu sammanställs 200 frågor och svar i en ny bok som presenteras på Nordbygg den 8 april klockan 11.00 på stora scenen.

Bokprojektet ”200 frågor och svar om entreprenad-juridik” presenteras av Svensk Byggtjänsts vd Erik Hellqvist.

Byggindustrins chefredaktör Staffan Åkerlund samtalar med Olof Johnson, chefsjurist på Sveriges Byggindustrier och Claes Sahlin, chefsjurist på Stockholms Byggmästareförening, om vanliga och viktiga frågor inom entreprenadjuridiken.

Boken är uppdelad i åtta kapitel; Avtalet, Priset, Tider, Garantier, Ekonomi, Besiktning, Fel i entreprenaden och Offentlig upphandling.

Flesta frågor genom åren har gällt Avtalet med ett 50-tal frågor och Ekonomi med nästan lika många. Som grund för frågeställningarna ligger byggsektorns standardavtal, AB-systemet som utformas av Byggandets Kontraktskommitté, BKK med AB04 och ABT som nu gällande system.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News