Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Byggnads drar tillbaka varsel

Publicerad: 6 april 2016, 10:04

Det senaste varslet, riktat mot NCC och Peab, dras tillbaka efter att Sveriges Byggindustrier hotat med Arbetsdomstolen.


Varslet som lades den 4 april som gäller åtta arbetsplatser på NCC och Peab dras tillbaka av Byggnads efter att Sveriges Byggindustrier hävdat att det handlar om en otillåten stridsåtgärd.

– Vi står fast vid att vårt varsel är tillåtet. Men vi har inte för avsikt att driva denna avtalsrörelse i domstol. Vi vill hellre lägga tid och energi på de pågående medlingsförhandlingarna för att få fram ett så bra avtal som möjligt för våra medlemmar, säger Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm.

Frågan handlar om att Byggnads anser att både NCC och Peab stoppat fackliga ombudsmän från att komma och informera på byggena.

­– Självklart är fackförbunden välkomna att prata med sina medlemmar, men inte oannonserat och på arbetstid agitera om lagt strejkvarsel. Det är minst sagt anmärkningsvärt att Byggnads lägger ett varsel i ett ärende som ska avgöras i Arbetsdomstolen, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef Sveriges Byggindustrier.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News