Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Byggnads varslar om sympatiblockad

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV PER HINDERSSON

Som sympatiåtgärd med finska Pappersförbundet och på direkt förfrågan av svenska Pappersindustriförbundet har Byggnads varslat Sveriges Byggindustrier (BI), VVS-Installatörerna, Maskinentreprenörerna och Plåtslagarnas Riksförbund om blockad hos samtliga berörda medlemsföretag för övertidsarbete som normalt skulle ha utförts av Pappers medlemmar. Blockaden träder i kraft den 3 juni om inte en uppgörelse är nådd i Finland innan dess.

BI är kritisk och menar att arbetsfreden borde vara säkrad när kollektivavtal träffas.

-Byggnads varsel om blockad är ytterligare ett bevis på att de svenska konfliktreglerna behöver reformeras. Fredsplikten måste säkerställas, vilket innebär att sympatiåtgärder ska förbjudas, säger Bo Antoni, vd i Sveriges Byggindustrier.
Blockaden berör tio arbetsplatser hos Stora Enso, tre hos Metsä Tissue, två hos M-real och en hos Ahlström och gäller, som sagt, enbart arbeten som normalt skulle ha utförts pappersindustriarbetare på övertid.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.