Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Företagen befarar ökad löneglidning

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Det är högkonjunktur - vilket brukar innebära att bygglönerna skjuter i höjden.

-När marknaden ser ut som den gör, med en så kraftig högkonjunktur, har vår kraft historiskt sett inte varit så stark att vi klarat hålla emot, säger Bo Öhman, Peab.

God konjunktur ger byggnadsarbetarna och Byggnads ett gynnsamt förhandlingsläge. Högkonjunktur innebär också en stor andel nyproduktion och därmed en stor andel prestationslönejobb. Och ständiga ackordsförhandlingar ger lätt löneglidning. Något som byggföretagen kunnat ta ut genom högre pris till kunderna.

-De senaste fyra-fem åren har vi pratat mycket om att det inte kan fortsätta så här. Om lönerna sticker iväg prisar vi ut oss själva, säger Hans Hörnqvist, Skanska.

Därför är det nu en utmaning för företagen - de måste svara upp mot en ökad efterfrågan och locka personal med en väntande arbetskraftsbrist utan att bjuda över lönemässigt för att klara projekten. Lönebildning är ett högt prioriterad område för Sveriges Byggindustrier och byggföretagen samarbetar för att undvika löneglidning.

-Vi har större fokus på frågan än tidigare och tycker att vi har koll så att det inte sticker iväg som vid tidigare konjunkturtoppar men är ändå lite oroliga över hur det kommer att gå, säger Bo Öhman.

Den senaste kvartalsstatistiken från Byggnads visar en genomsnittlig höjning på 3,1 procent sedan förra året och inga dramatiska höjningar på några orter. Men företagen ser tecken till löneglidning och andas viss oro.

-Löneglidningen har ökat och kommer i år att vara större än förra året. Det är stort tryck på marknaden, säger Hans Hörnqvist.

Marknaden ser olika ut på olika orter - precis som byggnadsarbetarnas löner.

-På vissa orter är der rejält tryck på lönerna. Det märks i ackordsförhandlingarna där klimatet hårdnat och Byggnads ställer högre krav än tidigare. Vi märker det mest i Göteborg och Malmö där inte vår egen personal räcker till och det inte heller finns personal att rekrytera, säger Jonas Andé, ansvarig för medarbetarfrågor på NCC.

Bo Öhman anger att de största problemen med löneglidning för Peab är i Malmö, Linköping och Umeå.

-Löneutvecklingen har varit ett stort problem här under de senaste åren med en stor del löneglidning, säger Johan Hallberg, chef för Sveriges Byggindustrier i Umeå.

Under 2004 och 2005 ökade lönerna med nästan fem procent per år i Umeå, som då var högst i landet. Nu har frågan hög prioritet.

Hans Tilly, Byggnads ordförande, förnekar att de medvetet skulle driva upp lönerna på grund av ett bättre förhandlingsläge:

-Vi vill ha ett lönesystem som fungerar i både högkonjunktur och lågkonjunktur. Nu visar det sig hålla, så vi får hoppas det håller i lågkonjunktur också.  

AV FREDRIK KARLSSON

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.