Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Fred mellan Svevia och Byggnads

Publicerad: 16 februari 2012, 10:29

Byggnads får nu sluta kollektivavtal för sina medlemmar hos Svevia.


I dag, den 16 februari, nådde Svevia och Byggnads ett avtal för Byggnads medlemmar anställda i Svevia. Därmed avslutas en flera veckor lång konflikt.

Konflikten har gällt frågan om vilket fackförbund som ska sluta kollektivavtal för yrkesarbetare med statlig arbetsgivare. Frågan ledde till en tvist där enligt Svevia ett 40-tal yrkesarbetare anslutna till Byggnads var uttagna i konflikt. Byggnads krävde kollektivavtal för sina medlemmar. Statliga Svevia pekade på att man redan hade avtal med Seko.

Byggnads lade ett konfliktvarsel den 20 januari. Den 1 februari gick Byggnads medlemmar vid bygget av Fyrishovsbadet i Uppsala i strejk.

Svevias förhandlingschef Per-Inge Hultman säger att uppgörelsen innebär att alla konfliktåtgärder upphör och att Byggnads medlemmar är tillbaka i arbete från klockan 7.30 på måndag den 20 februari.

Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson säger i en kommentar att avtalet också är godkänt av det statliga Arbetsgivarverket.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.