Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Industriområde blir bostadsområde i Jakobsberg

Publicerad: 24 juni 2011, 13:23

Järfälla kommun har tecknat ett ramavtal med JM som ska bygga över 1 000 bostäder och förskolor i det nya området Söderdalen i Jakobsberg.


Bostadsområdet kommer bestå av 15 kvarter med 1 100–1 200 bostäder med verksamheter i bottenvåningarna. Dessutom byggs två förskolor i området, samt mötesplatser i form av torg och parker.


Bebyggelsen är planerad enligt den traditionella rutnätsstadens kvaliteter och modernismens öppna byggnadssätt.


Söderdalen är en del av visionen "Det levande Jakobsberg", vars syfte är att förstärka och utveckla Jakobsberg som ett attraktivt och naturligt centrum för Järfälla. Den utgår bland annat från ökade krav på tillgänglighet, en skola i förändring samt en hälsotrend som blir allt viktigare. De fysiska konsekvenserna av visionen är att drygt 2 000 nya bostäder ska byggas, nuvarande parkeringsytor i stor utsträckning ersätts av bostadshus och parkeringshus, en ny lokalisering av samlingslokaler övervägs och att en ny stadspark anläggs. Tidsperspektivet är satt till år 2025.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.