Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Internt fackbråk problem för tunnelbyggare

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Byggnads och Seko strider om vilket fack som ska företräda tunnelarbetarna vid Hallandsåsen och vid Citytunneln i Malmö. Tunnelarbetarna har inga företrädare och företagen ingen motpart i förhandlingarna.

-Det har tagit månader och vi har fortfarande inte fått reda på vilket fackförbund vi ska förhandla med, säger Johannes Truschel, projektchef för MCG, det konsortium med Bilfinger Berger i spetsen som har den största entreprenaden på Citytunneln, värd 2,3 miljarder.

MCG har hämtat en stor del av sin personalstyrka från moderbolagen, där arbetarna har rutin från liknande arbete. Både Bilfinger Berger och MCG är medlemmar i Sveriges Byggindustrier och omfattas därmed av svenska kollektivavtal. De kräver att deras underentreprenörer ska ha en kontaktperson, oftast en svensk advokat, som projektledningen hänvisar till vid frågor från facket.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.