Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Konflikten växer efter misslyckade diskussioner

Publicerad: 22 maj 2012, 07:13

Nu går ytterligare 850 byggnadsarbetare i strejk. Det lilla hopp om ett snart slut på konflikten som nya diskussioner de senaste dagarna tände har släckts.


I söndags och i går, måndag, satt arbetsgivarna i PLR Plåtslageriernas riksförbund och i Vvs-företagen i diskussioner med Byggnads.

Att man fortsatte diskussionerna på måndagen väckte först en strimma av hopp. Det var medlarna som hade tagit initiativet till återupptagna diskussioner. Men inte heller den här gången kunde parterna komma överens.

På sin hemsida skriver Vvs-företagen att fortsatta samtal ska hållas med medlarna under tisdagen.

Om parterna inte hittar en lösning snabbt utlöses ett lockoutvarsel för yrkesarbetare på 100 arbetsplatser i morgon, onsdag. De arbetare som då tas ut i lockout går i strejk ett dygn senare.

Enligt PLR kommer konflikten att omfatta omkring 3 000 personer inom fem kollektivavtalsområden om och när lockouten träder i kraft. Konflikten blir allt mer segdragen och är nu inne på sin fjärde vecka.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.